Mléčná čokoláda s pylem 53%

139 Kč 114,88 Kč bez DPH
Skladem

Tato kvalitní a poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů s blahodárným květovým pylem vám přinese skutečně jedinečný chuťový zážitek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda s pylem 53%

Tato kvalitní a poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů s blahodárným květovým pylem vám přinese skutečně jedinečný chuťový zážitek.

Blahodárný květový pyl

Věděli jste, že při sběru je květový pyl pro včelky o něco lákavější než nektar, ze kterého vyrábějí med? Díky svému jedinečnému složení totiž tvoří základ výživy celého úlu. A věděli jste, že včelí pyl vám může také nabídnout jemnou a delikátní chuť? Chuť květového pylu může být velmi rozmanitá, stejně jako jeho barva závisí totiž na druhu květů, ze kterých pochází. Obecně by se chuť pylu dala popsat jako jemně sladká s květinovými tóny, někdy s více či méně nahořklým nádechem, jindy v sobě nese jemný náznak medové chuti.

Mléčná čokoláda s pylem 53% Pleva

Čokoláda obsahuje rouskovaný pyl

Rousky jsou drobné kuličky pylu, které tvoří včely při jeho sběru. Pyl se při přelétávání z květu na květ zachytává včele na chloupcích jejího kožíšku, odtud ho včela sčesává kartáčky na nohách do tzv. košíčků, které má na třetím páru noh. Aby pyl držel, přidávají včely k zrnkům obsah svého medného váčku a svých žláz a do košíčků jej pěchují, čímž vytvářejí rousky. Ty pak nosí do úlu, kde je shazují pomocí trnu na druhém páru nohou. Výsledná chuť pylových rousků je tedy ovlivněná i zpracováním včelami, kdybyste ochutnali pyl přímo z květů, nejspíš byste si na něm tolik nepochutnali :-)

Jak již bylo řečeno, také barva pylu se mění v závislosti na druhu rostlin, ze kterých byl včelami nasbírán. Pohybuje se v široké škále odstínů od bílé přes žlutou, červenou, dokonce i fialovou až po černohnědou. Barevná paleta pylových rousků dodává čokoládě krásný vzhled, který láká k ochutnání.

Poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů

Za každou tabulkou stojí mnoho lidské práce. Jordi's jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů. Kakaové boby se musí nejprve ručně přebrat. Poté přijde na řadu pražení a odslupkování. Očištěné boby se dají do kamenného mlýna a zhruba po 24 hodinách mletí vznikne hladká a nádherně lesklá 100% čokoláda.

Mléčná čokoláda s pylem 53% Pleva

Přidáním třtinového cukru vznikne čokoláda s menším obsahem kakaové hmoty. Když se přidá ještě sušené mléko, vznikne čokoláda mléčná. U čokolád s obsahem cukru nad 25 % se na podporu směsnosti přidává kakaové máslo. Hlavním kritériem při řemeslné výrobě čokolády je dostat z kakaa to nejlepší a předat to v co možná nejméně zmanipulované podobě dál.

V naší čokoládě naleznete “jen” vybrané suroviny jako jsou kakaové boby, kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr a rousky květového pylu. V jednoduchosti je krása a v tomto případě také jedinečná chuť, vzhled a vůně. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci květového pylu a kvalitní mléčné čokolády. Proměnlivé květinově medové tóny pylu v objetí lahodné čokolády vytváří symfonii chutí, které nelze odolat.

Složení

kakaové máslo, sušené mléko, kakaové boby, třtinový cukr, květový pyl (6,6 %)
Obsah kakaové sušiny nejméně 53 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí. Nevhodné pro osoby alergické na včelí pyl a laktózu.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola